Rockabilly

Några rockabilly inspirerade kort. En look som jag skulle vilja göra om i framtiden då jag inte blev helt nöjd med mitt framförande på bilderna och med bättre kläder.
 
  
Foto: Jens Fridesjö

Galax

Varit lite seg på att lägga upp dessa bilder.
 
Jag ville sminka mig som en galax, hmm...ja. Det var en väldigt rolig sminkning däremot, bland de roligaste och längsta jag gjort då de var mycke funderande, gå tillbaka och fixa innan jag blev nöjd med resultatet. Kändes lite trist dock när man hållt på och sminka i ca 3 timmar och klockan var så mycke så man han bara ta några foton sen hoppa i duschen och tvätta bort allt igen. Många gånger så blir resultatet något annorlunda på bild än i verkligheten, ofta något bättre då man kan redigera bort skavanker som stora porer och synliga hår extensions osv :P men denna bild tycker jag ändå att verkligheten var bättre, då jag hade väldigt mycke glitter i ansiktet som inte framhävs på samma sätt på foto. Jag är dock väldigt nöjd med resultatet av fotona. De enda jag egentigen var missnöjd med när de kommer till sminket var mina ögonfransar. Av nån anledning så har jag väldigt svårt att använda lösögonfransar, de tenderar att mer tynga ner mina ögon än öppna upp dom. De beror kanske på att jag än inte blivit så duktig på att sätta fast dom, fel sorters lösögonfransar...jag vet inte. Här är bilderna iaf :)
 
 
   
    
 
 
    
     
 
Foto: Jens Fridesjö
 

Bloody Mary

Ett kort litet expriment som vi sysselsatte oss med. Men denna är nog mest Jens som får ta credit för med hans fina redigering. Jag tyckte bilden blev väldigt häftig.
 

Silver drottning

.. eller vad man nu ska kalla de? Ville göra en sminkning med mycke silver och tyckte det bev rätt fränt, speciellt när man fick på sig alla smycken och silver "kläder". Tröjan var bara en sjal som jag lindade runt och fäste. Tyvärr såg den lite pluffsig ut och jag tyckte jag såg tjck ut på vissa bilder, men de gör jag ju alltid så de är ju inge nytt :P
 
 
     
 
     
 
 
      
  
   
 
 
Foto: Jens Fridesjö

Freja

Medans jag gjorde mig i ordning så modellade Freja framför kameran. Söt skiten! hon var så gullig sen och ville ta kort på mig och Jens, kameran såg så stor ut och även om de blev lite mycke svarta bilder så var hon duktig lill tjejen när hon stod där och berättade hur vi skulle posera :). Här är bilderna:
 
      
 
  
 
     
 
      
  
 
 
 

Corps Bride

Egentligen är jag inte säker på att jag vill lägga upp dessa bilder då jag verkligen inte blev nöjd med resultatet av sminkningen. Men jag gör det i alla fall nu. De enda jag egentligen blev nöjd med var ögonbrynen. Jag använde vanligt limstick och concealer för att täcka över mina egna och målade istället dit nya liknande hennes med gel eyliner. Köpte en vit face paint som jag använde som vit grund i hela ansiktet och halsen. Det var väl kanske den som gjorde att jag blev mest missnöjd med slutresultatet. Den flagnade lite och gjorde att det var väldigt svårt att forma ögonskuggan. Ögonen kändes jätte muppiga och ja de blev många svordommar innan jag sällde mig framför kameran och kände mig bara allmänt sur. Tror de dröjer ett tag innan jag ger mig in på att göra en animerad figur igen. När jag tänker såhär i efterhans så skulle jag stället gjort en otecknad version av corps bride, utifrån egen fantasi hur de skulle se ut.. men men, lite sent nu, de får bli i framtiden kanske. Här är bilderna som blev iaf.
 
 
    
     
Foto: Jens Fridesjö

Geisha

Alltid tyckt att asiatiska kläder och utsmyckningar är fina. Så jag fick för mig att jag skulle göra en geisha inspirerad sminkning och håruppsättning. Finns väl kanske inte så mycke att säga om den, de va kul och jag gillade resultatet :)
 
 
             
 
 
Foto: Jens Fridesjö

Clown

Clown sminket var den andra i skräck temat vi gjorde. Lika kul som den förra men lite mer pillrig när det kom till att göra mun och tänder. Fortfarande hade jag inte en tillreckligt vit grund men tycker det funkade bra ialla fall. Allt de svarta gjorde jag med en gel eyeliner och fyllde bara i resterande färger men ögonskugga. Eftersom både jag och Jens är rädda för clowner så var detta en spännande grej att göra. Jag satt faktiskt framför spegeln och sminkade mig och allt var ok, men så fort jag var klar och släppte ut håret så ryckte jag till och blev rädd för mig själv, haha. Då är jag dock väldigt mesig och lättskrämd också så de är väl förmodligen inte allt för vanligt att man blir det. Men åter igen ryggade Jens tillbaka när jag kom när, vilket alltid gör de lite extra roligt att jävlas och skämmas lite :)
 
 
 
 
      
 
 
 
 
 
      
 
Foto: Jens Fridesjö

Zombie

Detta var dom första bilderna vi tog som inte var på en "seriös" sminkning...dvs en sminkning som man många gång inte går ut med till vardags eller fest. Planen var att efterlikna en zombie så mycke som möjligt, och jag tycker att resultatet var rätt lyckat. Det jag hade behövt egentligen var en vitare grund i ansiktet men eftersom jag inte hade hemma något vitt smink annat än ögonskugga så fick det bli ett ljusare puder.Sminkningen gick väldigt snabbt tyckte jag, lite för snabbt då det är den biten jag tycker är roligast. För trots att de bara är jag och min pojkvän som är med och tar bilderna så känner jag mig alltid väldigt obekväm framför kameran, vilket jag tycker syns på väldigt många av bilderna vi tagit. Denna gång kändes det dock annorlunda då man inte stod framför kameran fr att försöka vara fin och snygg utan mer apatisk och läskig. Det gör sminket mycke själv och det man mest behövde tänka på var att se ond ut på så många sätt som möjligt :)
 
Jag är väldigt nöjd med bilderna i helhet och har givetvis några favoriter, främst dom där jag knappt ser ut som mig själv. Det bästa med hela denna makeover och fotografering, förutom nöjet i att vara kreativ och exprimentera med sminket, var nog att se Jens rygga tillbaka när man kommer nära, då känns de lyckat :)
 
Som sagt var sminket väldigt enkelt. En ljus grund, så ljust som möjligt. Sen bara med svart ögonskugga försöka göra ansiktet så smal som möjligt genom att "skugga" alla linjer som drar ihop ansiktet. svart och en plommonlila färg runt ögonen för att försöka få de att se så djupa och slitna ut som möjligt. Sen en hemmagjord version av blod som bestod av karamellfärg, detta hade fungerat mycket bättre med fejk-blod, men ibland får ma försöka vara kreativ och ta vad man har :)
 
Foto: Jens Fridesjö
 
 
 
 
      
  
 
     
 
 
 
     
 
 
 
      
      
 
 
       
    
 
 
 
 
 

Nystart nummer 100?

Mina försök att blogga tidigare har ju inte gått nå vidare. De brukar hålla i sig en månad eller två sen tappar jag intresset och kommer inte på något vettigt att skriva. Nu ska jag ge det ÄNNU en chans, men denna gång göra det aningen annorlunda. Tänkte denna gång fokusera på att lägga upp bilder då detta är något som börjar finnas en del av och kommer flera hela tiden. 
 
Jag är långt ifrån nöjd med designen av bloggen, detta på grund av att jag är totalt handikappad när det kommer till datorer, så den får jag se till att fixa senare. 
 
Bilderna nedan är från en helt vanlig kväll innan krogen. Eftersom Sangrian var öppnad och drucken så blev givetvis personerna på bilderna därefter ;)
Fotografen är givetvis den otroligt duktiga, snygga, underbara: Jens Fridesjö
 
             

RSS 2.0